تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها
تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها بهمنظور مدیریت بهتر تمامی لوازم موجود در فضاهای مسکونی به مدد نرمافزارهای کاربردی تلفن به میدان آمدهاند. به همین دلیل اگر قصد شمارش آنها را داشته باشیم با طیف بسیار گستردهای مواجه هستیم. ترموستات هوشمند، قفل هوشمند و سیستم امنیتی هوشمند فقط میتوانند، بخش کوچکی از این دریای بیکران را به شما معرفی نمایند. درواقع تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها یک سری گجتهای جذاب و کاربردی هستند که تجربه کاربری ما را از خانههای هوشمند ارتقا میدهند. حال در این میان بسیاری از این تجهیزات ضروری بوده و بدون آنها خانه هوشمند معنای واقعی خود را از دست میدهد. در مقابل بسیاری نیز غیرضروری بوده و در صورت عدم وجود آنها بازهم هوشمند سازی و قابلیتهای آن قابلدرک است. ولی آنچه در اینجا از هر نکته دیگری مهمتر است، انتخاب یک شرکت توانمند بهعنوان مجری هوشمند سازی منزل است. شرکت «هوشمند سازی ربوت» یکی از مجموعههای تخصصی است که اعتماد کردن به آن نتیجهای جز رضایت صددرصدی را برایتان ندارد.
بررسی و معرفی تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها:
وقتی هدفمان بررسی و ارزیابی تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها است، همانطور که گفتیم به دودسته تجهیزات ضروری و غیرضروری برمیخوریم. البته تا حد زیادی این به سلیقه کاربران بستگی دارد، برای مثال بسیاری سیستم امنیت هوشمند را از سیستم صوتی ضروریتر میدانند و برعکس بسیاری به سیستم امنیت حتی فکر هم نمیکنند. در این بخش تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها را در قالب دو بخش ضروری و غیرضروری به شما معرفی مینماییم.
تجهیزات ضروری جهت هوشمند سازی خانهها:
تجهیزات هوشمند سازی با دو قابلیت خودکنترلی و کنترل از راه دور عرضه میشوند. این تجهیزات امکان اتصال به یک سیستم مرکزی و نظارت و کنترل توسط اینترنت و گوشیهای هوشمند را به کاربران خود میدهند. بدین ترتیب در توصیف تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها میتوان به این موارد اشاره نمود:
- کنترلکننده مرکزی هوشمند:
درواقع یکی از ضروریترین تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها را میتوان کنترلکننده مرکزی نامید. بدون این ابزار نمیتوان به اتصال و یکپارچهسازی لوازم داخل یکخانه و پیادهسازی موفق فرآیند هوشمند سازی پرداخت. این ابزار در میانه مانند مغز خانه هوشمند قرارگرفته و ازیکطرف به لوازم منزل و از سوی دیگر به ابزارهای ارتباطی مانند گوشیها متصل و انتقال داده را میسر میسازد. بدین ترتیب کاربر فرمان خود را به کنترلکننده ارسال و این ابزار آن را به لوازم انتقال میدهد. طی این فرآیند عمل درخواستی کاربر انجام میپذیرد.
- ماژول عملگر هوشمند:
ماژول عملگر هوشمند به این دلیل که توانایی هوشمند نمودن تمامی تجهیزات داخل خانه را به مالکان میدهد، یکی از ضروریترین قطعات برای هوشمند سازی منزل است. با نصب این ماژول کولر، سیستم آبیاری و هرگونه وسایل الکتریکی مجال راه یافتن به عرصه هوشمند سازی رادارند.
- سنسورهای هوشمند:
سنسورها نیز یکی از ضروریات در تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها به شمار میروند. این قطعات رسالت دریافت اطلاعات و ارسال آنها را به پردازنده مرکزی دارند. بسته به قابلیتهایی که از خانه هوشمند خود انتظار دارید، میتوان از میان طیف وسیعی حسگر تعدادی را انتخاب نمود. حسگرهای تشخیص دما، رطوبت و نشت گاز از رایجترین و سنسورهای امواج مادونقرمز، امواج رادیویی و حرکتی از نمونههای کم استفادهتر هستند.
- سیستم روشنایی هوشمند:
با هوشمند نمودن سیستم روشنایی مجموعهای از مزایای عاید کاربران آن میشود. این فواید بهگونهای است که بسیاری را در سطح جهان مجاب به استفاده از آنها نموده است:
- تنظیم سطح روشنایی
- قابلیت کنترل از راه دور
- اعمال برنامه زمانبندی
- تعبیه حسگر حرکتی و کنترل روشنایی محیط
- اندازهگیری مصرف انرژی
- مانیتورینگ خطای برقی
فقط بخش کوچکی از مزایایی است که بهمحض هوشمند سازی سیستم روشنایی نصیبتان میشود. بدین ترتیب این روش سادهترین راهکار بهمنظور بهینهسازی سیستمهای روشنایی است.
- پارکینگ هوشمند:
پارکینگهای هوشمند یک تردد عالی و بدون ترافیک و مشکل را در پارکینگهای بزرگ سطح شهر فراهم میسازند. ولی چنین سیستمهایی برای منازل نیز سودمند هستند، زیرا مالکان را از ورود افراد غیرمجاز به محدوده پارکینگ مطلع میسازند. همچنین در صورت خروج وسیله نقلیه توسط سارقین میتوان از راه دور دستور بسته شدن دربها را صادر نمود. البته در زمان ورد نیز میتوان با ارسال دستور باز شدن درب از پیاده شدن در هوای سرد یا بسیار گرم برای گشودن درب پارکینگ توسط مالکان جلوگیری نمود. درواقع میتوان گفت پارکینگهای هوشمند، امنیت بیشتری را برای خودروها فراهم میسازند و از سرقتها بهخوبی جلوگیری میکنند.
تجهیزات غیرضروری جهت هوشمند سازی خانهها:
همانطور که در قسمت پیشین مشاهده نمودید، برخی از تجهیزات مانند پنل مرکزی، حسگرها و ماژول عملگر در خانه هوشمند بسیار ضروری هستند. بهگونهای که در صورت حذفشان، ماهیت اصلی هوشمند سازی زیر سؤال خواهد رفت. درست است به دلیل مزایای فراوانی که هوشمند نمودن لوازم منزل برای افراد به ارمغان میآورد، سخت باشد که برخی از تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها را جزء موارد غیرضروری به شمار آوریم. ولی به دلیل هزینهبر بودن اتوماسیون منازل کاربران ناچارند تا تعدادی از این تجهیزات را که بیشتر به آنها نیازمند هستند در اولویت قرار دهند. بدین ترتیب مابقی در فهرست تجهیزات غیرضروری قرار میگیرند. در ادامه به شمارش این تجهیزات میپردازیم، اما اگر احساس کردید که بدان نیازمند هستید، میتوانید از شرکت «هوشمند سازی ربوت» این مجری کار بلد حوزه اتوماسیون درخواست پیادهسازی و اجرای آنها را برای منزل خود داشته باشید.
- پرده هوشمند
- استخر هوشمند
- دستگیره هوشمند
- کلید و پریز هوشمند
- اعلام حریق هوشمند
- دستگیره هوشمند
- سیستم کنترل دمای هوشمند
- سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند
- فرمان صوتی هوشمند
در این فهرست میتوان تعداد کثیری از تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها را گنجاند. بدین ترتیب به مدد آن آشپزخانه، اتاقخواب، پذیرایی، حیاط، پارکینگ و هر نقطه از منزل را با آنها پوشش داد و ایمن و هوشمند ساخت.
کلام آخر باب تجهیزات لازم جهت هوشمند سازی خانهها:
تجهیزات هوشمند سازی تواناییهای بالقوهای را به منازل میبخشند. این مزایای چنان جالبتوجه واقعشده که امروزه بسیاری ادارات، شرکتها، کارخانهها و کارگاههای خصوصی و بزرگ خود را به دستان توانمند مجریان این امر سپرده و اتوماسیون را برای خود اجرایی نمودهاند. قابلیت شخصیسازی، گزارشگیری، اعمال دستورالعمل و بسیاری مزایای بهراستی هم مورد لزوم منازل بوده و هم در مکانهای کاری پرطرفدار و جالبتوجه هستند.