در حال بارگزاری...

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

برای آنکه بدانید هوشمند سازی ساختمان چیست؟ باید بگوییم به مجموعه‌ای از سخت‌افزارها و نرم‌افزارها به‌منظور مدیریت، مانیتورینگ و کنترل یکپارچه و هوشمند ساختمان گفته می‌شود. در سایه چنین تمهیدی پایش مداوم سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی ساختمان و نظارت بر چگونگی اجرا و متعادل‌سازی آنها در جهت مصرف بهینه و کاهش هدر رفت انرژی امکان‌پذیر است. ولی باوجود گستردگی زیرسیستم‌های هوشمند سازی و نحوه پیاده‌سازی آنها نیاز به حضور یک شرکت مجری توانمند برای اجرای یک سیستم با حداکثر ایمنی و آسایش احساس می‌شود. شرکت «هوشمند سازی ربوت» با اصالت و قدمتی طولانی به‌عنوان یکی از موفق‌ترین فعالان حوزه اتوماسیون ساختمانی شناخته‌شده است. با کمک گرفتن از متخصصان این مجموعه می‌توانید، ساختمان‌های خود را به بهترین شکل هوشمند ساخته و از فواید آن بهره‌مند شوید.

نوع عملکرد سیستم هوشمند سازی ساختمان چیست؟

برای تعریف نحوه عملکرد سیستم‌های هوشمند باید گفت، سنسورهای موجود در این سیستم‌ها یا به‌صورت خودکار یا تحت دستور اپراتور به نظارت و کنترل تجهیزات الکتریکی، موتورخانه‌ای و مکانیکی می‌پردازند. بدین ترتیب برای آنکه بدانید، تأثیر هوشمند سازی ساختمان چیست؟ باید اذعان داشت این سیستم‌ها توانایی کنترل، مانیتورینگ و ارسال هشدار را در زمان بروز خطر به مدیران ساختمان‌ها دارند. البته در بسیاری موارد نیز به‌صورت خودکار و هوشمندانه وارد عمل شده و بدون نظارت کاربر خطاهای فردی و انسانی را برطرف می‌سازند.

 

 

 

اهداف سیستم هوشمند سازی ساختمان چیست؟

به‌راستی هدف از هوشمند سازی ساختمان چیست؟ که مهندسان صنعت ساختمانی تا این حد به اجرای اصول و قواعد آن تأکید می‌نمایند. درواقع اتوماتیک کردن ادوات، تجهیزات و لوازم مصرفی ساختمان‌ها در نگاه اول می‌تواند، رفاه و آسایش را برای ساکنین به ارمغان آورد. ولی در نگاه ژرف‌تر این امنیت است که در سایه مجموعه‌ای به‌هم‌پیوسته و هماهنگ از شبکه‌ها، پردازشگرها و حسگرها پدیدار می‌شود که بسیار سودمند است.

پس‌ازآن می‌توان به اهداف مهم دیگری نیز اشاره نمود:

  • بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • گزارش‌گیری
  • مدیریت بهتر ساختمان‌های اداری، صنعتی و کارگاهی
  • پیشگیری از بروز خطاهای انسانی
  • استفاده مؤثرتر از منابع موجود
  • افزایش طول عمر مفید ساختمان
  • کاهش هزینه‌های عملیاتی و سربار ملک
  • بهبود کارایی تجهیزات موجود در ساختمان

اجزای مختلف هوشمند سازی ساختمان:

برای آنکه بدانیم اجزای مختلف مورداستفاده در هوشمند سازی ساختمان چیست؟ باید آنها را به دودسته تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم‌بندی نمود. بدین ترتیب می‌توان شناختمان را در مورد این اجزا به‌طور دقیق‌تری ارتقا داد.

  1. اجزای سخت‌افزاری هوشمند سازی ساختمان:

وقتی سخن از اجزای سخت‌افزاری مورداستفاده در هوشمند سازی به میان می‌آید، به موارد متعددی برمی‌خوریم که به‌راستی تمامی آنها به‌منظور پیاده‌سازی یک سیستم بی‌نقص لازم و ضروری به نظر می‌رسند.

  • حسگرها و سنسورها:

سنسورها و حسگرهای موجود در یک پروژه هوشمند سازی شامل تمامی سنسورهای روشنایی، سرمایشی/گرمایشی، پرده و شید برقی، تأسیسات موتورخانه‌ای و درنهایت سیستم‌های امنیتی و نظارتی می‌باشد.

  • عملگرها و کنترل‌ها:

کنترل‌ها توانایی دریافت داده‌ها را از سنسورها و اجرای عملیات موردنظر را بر تجهیزات برقی به مدد رله‌ها دارند. از معروف‌ترین کنترل‌ها می‌توان به سوئیچر، دیمر و فن‌کوئل‌ها اشاره نمود. البته امروزه استفاده از فعال‌سازهای یا همان عملگرهای ترکیبی (کومبو) نیز رایج شده که دقت و قدرت بیشتری را ارائه می‌دهند.

  • سرور و رابط گرافیکی:

این ابزارها به‌منظور برقراری ارتباط با اینترنت و نظارت بهتر بر ساختمان از راه دور در سیستم‌های هوشمند، بسته به حجم پروژه استفاده می‌شوند. برای ساختمان‌های کوچک از رابط‌ها و برای ساختمان‌های بزرگ مانند ویلاها، کارگاه‌های صنعتی و تولیدی از سرورها مهندسان بهره می‌برند.

  1. اجزای نرم‌افزاری هوشمند سازی ساختمان:

بخش نرم‌افزاری نیز از پروتکل‌های باز و بسته کمک گرفته تا به مدد آنها تجهیزات هوشمند با یکدیگر در ارتباط باشند. این نرم‌افزارها به‌صورت سلسه‌مراتبی پیکربندی‌شده و قابلیت‌های متنوعی را برای کاربران پدید می‌آورند.

  • پروتکل‌های بسته: C-BUS و Pro Fit bus
  • پروتکل‌های باز: Denice Net، Wi-Fi، Modbus و KNX

انواع تجهیزات موردنیاز در هوشمند سازی ساختمان:

قابلیت اتوماتیک کردن برای بسیاری از تجهیزات ساختمانی قابل‌اجرا است. ازاین‌رو با نگاهی کلی به این ابزارها می‌توان کلکسیونی کامل را ذکر نمود. برای آن دسته که نمی‌دانند، تجهیزات موردنیاز در هوشمند سازی ساختمان چیست؟ باید گفت این ابزارها از المان‌های روشنایی، دوربین‌های مداربسته، درب‌های هوشمند، فن‌کوئل‌ها، هواسازها شروع‌شده و تا سیستم‌های صوتی، تصویری و ارتباطی را در برمی‌گیرد. درواقع هوشمند سازی ساختمان به دلیل اینکه برخلاف خانه هوشمند بسیار گسترده و همه‌جانبه است تا سیستم‌های آبیاری، دستگاه‌های تصفیه و تأسیسات استخر، سونا و جکوزی را نیز به‌خوبی پوشش می‌دهد.

مراحل مختلف آماده‌سازی و هوشمند سازی ساختمان چیست؟

به‌منظور پیاده‌سازی و هوشمند نمودن ساختمان باید سه مرحله به‌صورت دقیق اجرا شود تا کنترل و قابلیت عملکرد هم‌زمان تجهیزات داخلی ساختمان در سطوحی عالی امکان‌پذیر گردد. در قالب چنین فرآیندی هم‌افزایی سیستم‌های موجود در یک ساختمان افزایش‌یافته و عملکرد جداگانه آنها منتفی می‌شود.

  1. گام اول: ایجاد بستر ارتباطی و نحوه اتصال مناسب تجهیزات

این بسترها به دو گروه کلی تجهیزات سیمی و بدون سیم دسته‌بندی می‌شوند. حال‌آنکه مالکان ساختمانی مجاز هستند، بسته به نیاز و تقاضایشان از میان انواع تجهیزات بی‌سیم یا سیمی یک نمونه را انتخاب نمایند. تجهیزات بی‌سیم مانند ارتباط رادیویی RF، بلوتوث یا وای‌فای و پروتکل‌های ارتباط سیمی چون KNX یا Modbus نمونه‌های موجود هستند.

  1. گام دوم: گزینش برند تولیدکننده تجهیزات

برندهای متفاوتی به عرصه تولید تجهیزات هوشمند سازی ساختمان واردشده‌اند، ازاین‌رو باید ابتدا نوع بستر مناسب خود را انتخاب نموده و سپس بر اساس رابط کاربری، قابلیت نصب بر روی دیواس‌های مختلف و زبان مورداستفاده محصولات یک برند خاص را انتخاب نمایید. البته باید یادآوری کرد، نقش شرکت نصاب و مجری هوشمند سازی ساختمان بسیار پررنگ است. برای اینکه مشخص شود، نقش شرکت نصاب و مجری هوشمند سازی ساختمان چیست؟ باید گفت این مراکز خدماتی مانند شرکت «هوشمند سازی ربوت» با ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش و تأمین انواع سیستم‌ها در هنگام خرابی می‌توانند، خیال مالکان را از بابت پشتیبانی راحت نمایند.

  1. گام سوم: آموزش نحوه استفاده از این سیستم‌ها:

یکی از بزرگ‌ترین مزایای نصب سیستم‌های هوشمند استفاده راحت و سهل آنها است. به‌گونه‌ای که حتی کودکان و افراد مسن نیز قادر هستند از خدمات ارزنده این سیستم‌ها بدون دغدغه بهره‌مند شوند. امکان اتصال این سیستم‌ها به گوشی‌های همراه آنها را به ابزارهایی کاربردی و بسیار مناسب تبدیل نموده است که برای همگان بدون محدودیت قابل بهره‌برداری هستند. به همین دلیل در سراسر جهان طرفداران بسیاری کسب نموده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *